OVER
NEGENDUUST

NEGENDUUST
ADEMT
DE ZIEL
VAN GENT.

Negenduust, de postcode van het prachtige Gent, fonetisch geschreven in het Gentse dialect. Het is niet zomaar een webshop vol kleding en snuisterijen over Gent. Nee, Negenduust is zoveel méér dan dat.

 

Negenduust belichaamt het warme, open karakter van deze stad. Negenduust is de bruisende gezelligheid van
het historische centrum.

 

Negenduust is de Gentse Feesten, de levendige Vlasmarkt, het sfeervolle Klein Turkije, de feestende Overpoort en de iconische Vooruit.

 

Negenduust, dat is meer dan de Gentenaars.
Negenduust, dat zijn wij!

ONZE MISSIE?
IEDEREEN GENTS.

Bij Negenduust is onze missie om het unieke “Iedereen Gents”-gevoel te verspreiden. Met een diepe liefde en passie voor Gent omarmen we de rijke diversiteit van onze stad en streven we ernaar een gastvrije en warme sfeer te creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen.

 

Negenduust is een symbool van verbondenheid, een brug die Gentenaars en liefhebbers van Gent samenbrengt. Onze unieke producten ademen de verhalen die de essentie van Gent weerspiegelen en onze diepe passie voor deze stad uitdragen.

HET ONTSTAAN VAN NEGENDUUST

Het verhaal van Negenduust vindt zijn oorsprong rond 2009, toen een aantal unieke shirts met de opdruk “Negenduust” werden gecreëerd. Het idee groeide om een eigen kledingmerk te starten, maar het was duidelijk dat ik me eerst moest focussen op studeren en optreden.

In 2010 kwam de Gentse rapper Fatih op de proppen met het legendarische lied “9000”, waarin de kracht en de dynamiek van Gent centraal stonden. Tomski, oprichter van Negenduust, was de officiële dj van Fatih en voelde een diepe verbondenheid met de boodschap en het geluid van het nummer. Dit moment betekende een keerpunt, een bron van inspiratie die de ambitie van Negenduust enkel maar versterkte. Desalniettemin zou het nog enige tijd duren voordat Negenduust officieel werd opgericht.

In 2014 was het eindelijk zover: Negenduust zag het levenslicht en begon zijn reis als een uniek en veelbelovend merk. Maar laten we niet vergeten dat Negenduust niet alleen bestaat uit de oprichter. Het is juist de kracht en betrokkenheid van de gemeenschap, de mensen van Gent en daarbuiten, die Negenduust echt tot leven brengen. Want alleen samen maken we Gent nog wijzer!

 

Negenduust is meer dan alleen een merk; het is een beweging, een symbool van trots en samenhorigheid. Door te geloven in de visie van Negenduust en actief deel te nemen, maken we van Gent een nog levendigere en inspirerende plek om te zijn. Laten we onze krachten bundelen, onze ideeën delen en samenwerken om een verschil te maken. Negenduust nodigt iedereen uit om deel uit te maken van dit prachtige verhaal, want alleen samen kunnen we de stad Gent naar nieuwe
hoogten brengen.

In 2023 bundelden we onze krachten met Bosh & Bordon om onze branding een grondige herziening te geven en de basis te leggen voor onze nieuwe webshop.

 

Phasellus nec nisi ut turpis dignissim laoreet in bibendum lorem. Ut in justo a neque pharetra sollicitudin nec a ante. Nam sed turpis congue, aliquet mauris vel, sodales sapien. Morbi elit dolor, aliquet et lectus vitae, semper euismod ipsum. Vestibulum sed mauris ut justo maximus porta in non tellus.

Toekomstmuziek

POSITIEVE KRACHT

Bij Negenduust koesteren we ook het belang van verdraagzaamheid. We geloven dat respect voor elkaars verschillen de basis vormt voor een bloeiende gemeenschap. We moedigen een open dialoog aan, waarin elke stem gehoord en gewaardeerd wordt.

 

Met onze activiteiten streven we ernaar niet alleen een merk te zijn, maar ook een positieve kracht in de gemeenschap. We organiseren evenementen, wedstrijden en optredens die bijdragen aan de bruisende energie van Gent en waarin iedereen zich welkom voelt. We willen een platform bieden voor de creatieve expressie van Gentenaars en de rijke cultuur van onze stad in de schijnwerpers zetten.

IEDEREEN GENTS

Samen met onze geweldige gemeenschap van Gentenaars en liefhebbers van Gent zetten we ons in om het “Iedereen Gents”-gevoel te verspreiden. We willen van Gent een plek maken waar liefde, passie en verdraagzaamheid samenkomen, en waar iedereen zich thuis mag voelen.

 

Sluit je aan bij de Negenduust-familie en ontdek de schoonheid en warmte van Gent. Samen bouwen we aan een stad waar liefde, passie en verdraagzaamheid de kracht vormen voor een bloeiende gemeenschap.

MEER DAN EEN MERK

het is een beweging, een symbool van trots en samenhorigheid.

Negenduust is meer dan alleen een merk; het is een beweging, een symbool van trots en samenhorigheid. Door te geloven in de visie van Negenduust en actief deel te nemen, maken we van Gent een nog levendigere en inspirerende plek om te zijn. Laten we onze krachten bundelen, onze ideeën delen en samenwerken om een verschil te maken. Negenduust nodigt iedereen uit om deel uit te maken van dit prachtige verhaal, want alleen samen kunnen we de stad Gent naar nieuwe hoogten brengen.

RESPECT

Gebaseerd op respect. Wij geloven dat eerlijke handel en duurzame ontwikkeling de natuurlijke gang van zaken zijn: het respecteren van je huid met zachte materialen; het respecteren van de mannen en vrouwen die je kleding maken met waardige arbeidsomstandigheden; en respect voor de wereld waarin we leven door onze impact op het milieu te beperken.

ECOLOGISCH

Onze producten bestaan voor het grootste deel uit organische en gerecycleerde materialen. Het katoen dat wordt gebruikt is 100% biologisch van aard. Er wordt veel minder water gebruikt bij de productie en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën. De kleine hoeveelheid polyester dat wordt gebruikt in sommige producten is gerecycleerd van PET-flessen.

ETHISCH

De meeste van onze producten worden in voorbeeldbedrijven in Bangladesh gemaakt. Bedrijven waar werknemers wèl onder goede omstandigheden werken en een goede verloning krijgen voor hun werk. Dit allen onder het toezicht van de Fair Wear Foundation.

Negenduust is opgericht door leerkracht Thomas Beyls, in de Vlaamse muziekscene ook bekend als Dj Latomski en uiteraard trotse Gentenaar. Met zijn veelzijdige achtergrond en passie voor ondernemerschap, onderwijs en muziek hoopt Thomas anderen te motiveren om hun dromen na te jagen.

WALL OF FAME

Fatih, Lady Linn, Flip Kowlier, Bue The Warrior, Matthias De Craene & Brihang… Allemaal dragen ze Negenduust! Ontdek in onze Wall of fame welke BV’s, kunstenaars en muzikanten je nog in het lijstje vindt!