Taxi Fowed met Wijze Gast sweater

Taxi Fowed met Wijze Gast sweater

“Fouad, beter bekend als ‘Taxi Fowed van Gent-Zuid’ is ongetwijfeld één van de bekendste of dè bekendste taxichauffeur van Vlaanderen. Hij valt op in de taxiwereld vanwege zijn unieke stijl en aanwezigheid op sociale media.

Zijn carrière begon als security agent bij Shopping Gent Zuid, waar hij met enthousiasme en toewijding werkte. Naast zijn werk als security agent, werkte hij ook als buitenwipper in het weekend. Zijn bekendheid groeide toen hij een opvallende introductie voor de bekende televisiekok Jeroen Meus in Gent maakte en dit deelde op sociale media. Hij staat erom bekend zijn ritten met beroemde passagiers te delen en de locatie van snelheidsflitsers te vermelden, naast zijn verschijningen in Gentse promotievideo’s. Al met al is hij uitgegroeid tot een sociaal fenomeen.

Fouad’s bijnaam ‘Taxi Fowed van Gent-Zuid’ ontstond tijdens zijn tijd als security agent bij Shopping Gent Zuid. Toch leidde een incident tijdens zijn werk als buitenwipper tot juridische complicaties, wat hem uiteindelijk dwong ander werk te zoeken. Via vrienden kwam hij in de taxibranche terecht. Zijn online aanwezigheid begon per toeval toen hij een foto plaatste om zijn nieuwe taxibedrijf te promoten, wat onverwacht veel aandacht kreeg en zijn carrière als taxichauffeur in gang zette.

Fowed heeft de evolutie van het uitgaansleven in Gent van dichtbij meegemaakt, met name de overgang naar de euro die de kosten aanzienlijk verhoogde. Hij merkt op dat veel klanten nu thuisfeesten organiseren in plaats van naar grote clubs te gaan, wat de nachtclubs en discotheken heeft doen krimpen. Wat betreft dronken passagiers, vermijdt hij gebieden zoals de Overpoort en Student Kick-Off vanwege problematisch gedrag. Hij benadrukt dat studenten vaak excessief drinken en zich niet bewust zijn van hun financiële situatie, wat soms tot problemen leidt, vooral als ze overgeven in zijn taxi.

Fowed uit kritiek op het ontwerp van de nieuwe taxiverlichting vanwege de lelijkheid en het feit dat het niet past bij de uitstraling van zijn zwarte taxi. Hij stelt humoristisch voor om er een diepvries in te plaatsen voor drankjes. Hij wijst ook op verkeersproblemen, met name het gedrag van fietsers die vaak de verkeersregels negeren en onveilig gedrag vertonen, zoals het dragen van koptelefoons.

Een aspect dat hem bijblijft na al die jaren in de taxi is de ontdekking dat mensen vaak meer problemen hebben dan ze laten zien. Zijn werk heeft hem in contact gebracht met eenzame ouderen en anderen die behoefte hebben aan een luisterend oor. Hoewel dit soms emotioneel zwaar kan zijn, waardeert hij het belang van zijn rol.