Komiek Steven Mahieu

Komiek Steven Mahieu

Nog een West-Vlaamse creatieveling die koos voor het bruisende Gent. Na studies in de Artevelde Hogeschool en zelf even werken voor onze Graffiti Jeugddienst, koos hij voor een permanente plek in de Brugse Poort.

Steven Mahieu heeft zich ontwikkeld tot een gevestigde naam in de wereld van entertainment. Hij trekt volle zalen, ontvangt lovende recensies en zijn publiek groeit gestaag. Zijn debuutvoorstelling ‘MAHIEUSTUEUS’ was een groot succes en won zowel de juryprijs als de publieksprijs op Humorologie. In zijn daaropvolgende show, ‘Maniak’, oogstte hij opnieuw succes met consistent hoge beoordelingen van vier sterren in verschillende media. Drie jaar later bracht hij ‘Zonder Filter’ uit, wat eveneens zeer positief werd ontvangen. VRT NWS noemde het zelfs “zijn beste werk tot nu toe”. In 2019 ging hij in première met zijn vierde avondvullende show ‘Full Contact Tour’, die eveneens met vier sterren werd bekroond door de pers. Vanaf november 2023 begint Steven aan zijn vijfde avondvullende voorstelling tijdens zijn nieuwe tournee.

Door de jaren heen heeft Steven Mahieu steeds meer ontdekt waar zijn ware roeping ligt: het doorgronden van zichzelf en zijn publiek, als een soort onderhuidse verbinding. Zijn comedy kenmerkt zich door een energieke en intens expressieve stijl. Hij heeft een voorkeur voor levensbeschouwelijke thema’s, die hij op een humoristisch-filosofische manier benadert. Vaak draait zijn comedy om diepgaande onderwerpen zoals het leven, de dood en de liefde.

Naast zijn werk als comedian is Steven ook actief als acteur en heeft hij meegespeeld in verschillende producties, waaronder ‘Doe Zo Voort’, ‘Nonkels’, ‘Onder Vuur’ en ‘Chantal’.