Waarom Negenduust?

Negenduust, de postcode van Gent fonetisch geschreven in het Gentse dialect, is een webshop met kledij en veel meer over Gent te krijgen. Maar Negenduust is veel meer dan dat! Negenduust is het Gents. Negenduust is het verwelkomende Gentse karakter. Negenduust is de gezelligheid van het bruisende centrum. Negenduust is de Gentse Feesten, de Vlasmarkt, Klein Turkije, de Overpoort en de Vooruit. Negenduust zijn de Gentenaars. Negenduust zijn wij!

Negenduust is niet meer weg te denken uit het Gentse straatbeeld en daar zijn we heel trots op. We maakten al verschillende collecties, er waren samenwerkingen met Gentse kunstenaars, we deden de wedstrijd De Wijste Kottee van Negenduust en er waren door Negenduust georganiseerde optredens op Copacobana Festival, Hip Hop Hooray en de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten. En we hopen al die dingen en veel meer nog te blijven doen!

Het verhaal van Negenduust begint eigenlijk al rond 2009 toen een aantal shirts werden gemaakt met “Negenduust” op. Het idee was er om een kledingmerkje te beginnen, maar de energie was meer gericht op studeren en optreden. En toen Gentse rapper Fatih, waar Tomski van Negenduust dj bij is, met het lied “9000” kwam, werd de goesting alleen maar groter. Toch zal het nog tot 2014 duren voor Negenduust officieel wordt opgericht. Maar uiteraard is Negenduust niets zonder jullie! Want alleen samen maken we Gent nog wijzer!

Ethisch & ecologisch

Gebaseerd op respect. Wij geloven dat eerlijke handel en duurzame ontwikkeling de natuurlijke gang van zaken zijn: het respecteren van je huid met zachte materialen; het respecteren van de mannen en vrouwen die je kleding maken met waardige arbeidsomstandigheden; en respect voor de wereld waarin we leven door onze impact op het milieu te beperken.

De meeste van onze producten worden in voorbeeldbedrijven in Bangladesh gemaakt. Bedrijven waar werknemers wèl onder goede omstandigheden werken en een goede verloning krijgen voor hun werk. Dit allen onder het toezicht van de Fair Wear Foundation.

Onze producten bestaan voor het grootste deel uit organische en gerecycleerde materialen. Het katoen dat wordt gebruikt is 100% biologisch van aard. Er wordt veel minder water gebruikt bij de productie en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën. De kleine hoeveelheid polyester dat wordt gebruikt in sommige producten is gerecycleerd van PET-flessen.

Thomas “Tomski” Beyls

Founder Negenduust & Dj Latomski