Ons verhaal

Het spreekt voor zich dat iemand die het merk Negenduust opricht geboren en getogen is in dat Negenduust. Gewoond aan de Coupure, het Citadelpark, Mariakerke, Gentbrugge, Sint-Amandsberg, de Papegaaiwijk, Moscou, aan de Dampoort en nu gestrand in Oostakker Lourdes. Tomski kent Gent en leeft Gent.

Het verhaal van Negenduust begint eigenlijk al rond 2008 toen een aantal shirts werden gemaakt met “Negenduust” op. De droom was er om een kledingmerkje te beginnen, maar de tijd was nog niet rijp en de energie meer gericht op studeren en optreden. Toen kwam rapper Fatih, waar Tomski dj van is, met het lied “9000” en werd de goesting alleen nog groter. Toch zal het nog 3 à 4 jaar duren tegen Negenduust echt zal opgericht worden.

Op een bepaald moment gaf Tomski, die leerkracht Niet-Confessionele Zedenleer is, les op 5 scholen en had toch maar een halftijdse opdracht. Hij deed nog 2 andere jobs om een beetje inkomen te hebben. Toen besliste hij dat hij beter energie stak in iets waar hij trots op kon zijn en werd Negenduust een feit. Er werd een collectie uitgewerkt, een website gemaakt, al verkocht aan vrienden, in 1 winkel en online. Het zal dan nog duren tot 9 april 2015 dat Negenduust aan het grote publiek wordt voorgesteld met de officiële lancering in de Brooklyn Store in de Veldstraat.

Sindsdien is Negenduust niet meer weg te denken uit het Gentse straatbeeld en zijn we heel erg trots op wat we tot nu toe bereikt hebben. Verschillende collecties, samenwerkingen met Gentse kunstenaars, de wedstrijd De Wijste Kottee van Negenduust en door Negenduust georganiseerde optredens op Copacobana Festival, Hip Hop Hooray en de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten..

Natuurlijk zou dit alles niet mogelijk zijn zonder jullie, de Gentenaars!

Gruuten dank om van Gent zuu een wijze plekke te moake! <3