muzikant Wouter Berlaen

muzikant Wouter Berlaen

Wouter Berlaen, of kort gewoon “Berlaen”, is een veelzijdige muzikant uit Mariakerke. Hij is opgegroeid in het Oost-Vlaamse Zulte, maar woont ondertussen al sinds jaar en dag in Gent.

Gentenaars kunnen hem ook nog kennen als de zanger van het refrein in Uberdope’s grootste hit “C’est la vie” of als bassist bij Raymond Van Het Groenewoud, die al heel vaak de Gentse Feesten afsloot op het Walter De Buckplein.

In 2002 behaalde hij zijn diploma aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Na zijn afstuderen ging hij aan de slag als freelance bassist, zowel op contrabas als basgitaar, en deelde het podium met zowel pop- als jazzmuzikanten. Hij was een essentieel lid van het nu-jazzproject Alien Bitesize, waarin artiesten als Leki (rap) en B-Flow (human beatbox) meewerkten. Daarnaast speelde hij een tijdlang basgitaar voor Lenny & De Wespen en trad hij af en toe op met De Laatste Showband.

In 2011 startte hij zijn solocarrière onder de artiestennaam Berlaen. Onder deze naam bracht hij zijn eerste album uit bij [PIAS], getiteld “Vanuivoeurt”. Berlaen schreef het merendeel van zijn nummers zelf en bracht ze ten gehore in zijn eigen Zults dialect. In november 2012 volgde zijn tweede album, genaamd “De loatste man”. In 2013 ging hij op theatertournee met “Doezovoeurt”, waarbij hij materiaal van deze twee albums uitvoerde.