Gentse troubadour Wim Claeys

This is custom heading element

Wim Claeys is een Gentse cabaretier, muzikant en folkzanger. Hij groeide op in een familie die dialect hoog in het vaandel droeg en luisterde naar lokale folkartiesten zoals Romain De Coninck en Walter De Buck. In 1996 richtte hij samen met anderen de folkgroep Ambrozijn op, die acht albums uitbracht en twaalf jaar toerde. Naast Ambrozijn werkte Wim aan andere muzikale projecten, zoals het duo Göze en toert hij nu nog steeds veel met de internationale folkformatie TREF.

In 2000 startte hij het succesvolle Boombal, een nationaal fenomeen waar folkdans en live muziek samenkomen. In 2008 begon hij aan zijn carrière als cabaretier. Hij ontmoette zijn jeugdheld Walter De Buck en raakte geïnteresseerd in Gentse volksliedjes. Sinds 2009 organiseert hij De Gentse Zangstonde tijdens de Gentse Feesten.

Als cabaretier schreef hij verschillende succesvolle soloprogramma’s: “Test Eu Gents”, “De Zwanenzang van Karel Waeri”, “IJZER”, “Zwartzak”, “Queen” en meer, met coaching van Mich Walschaerts van Kommil Foo.

In 2015 ontving Wim de Prijs Walter De Buck voor zijn inzet voor het Gentse volkslied. In 2016 bracht hij zijn eerste soloplaat uit, getiteld “Een Schuune Bende.” Hij is ook oprichter van de “De Stemband,” een jeugdkoor dat Gentse volksliedjes in het Gentse dialect zingt.